Ami a sportújságból kimaradt

Ami a sportújságból kimaradt

Amerikai futball: az Alabama nyerte az egyetemi bajnokságot (videó)

2021. január 12. - Kálovics Tibor

Az Alabama nyerte az egyetemi amerikai futball-bajnokság döntőjét, miután a döntőben 52-24-re győzött az Ohaio State ellen. 

 

1200x800.jpg



A Floridai Hard Rock Stadiumban került sor az idei egyetemi szezon döntőjére. Az Ohaio és az Alabama döntőjére majdnem 15 ezer szurkolót engedtek be a létesítménybe. A finálé előtt az első kiemelt alabamaiak számítottak esélyesebbnek. A favoritnak számító gárda az első, 7-7-re végződött negyedet követően érvényesítette a papírformát és a játékrészt 28-10-re nyerve ellépett ellenfelétől. Az Ohiao a harmadik negyedben sem tudott közelebb férkőzni, majd az utolsó negyedben az alabamaiak kialakították az 52-24-es végeredményt. 

Az Alabama Crimson Tide története tizennyolcadik bajnoki címét szerezte meg, legutóbb három évvel ezelőtt ünnepelhetett bajnoki címet az egyetem polgársága. A győztes csapat támadásban és védekezésben is felülmúlta ellenfelét: Mac Jones 464 passzolt yarddal és öt touchdownnal zárta a finálét, DeVonta Smith 215 elkapott yarddal és három TD-vel hívta fel magára a figyelmet, míg Najee Harris 79 futott yardja során kétszer is befutott az ellenfél célterületére. 



süti beállítások módosítása